Twee jaar cel voor gewapende overvaller Hilversumse drogist

Door Amanda Algra

De man die in oktober vorig jaar de Trekpleister in Hilversum overviel, heeft vandaag gehoord dat hij een celstraf van twee jaar krijgt, waarvan één voorwaardelijk. Dat is de uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland. 

Dit was ook exact de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Tijdens die zitting gaf het OM al aan ‘weinig medelijden’ te hebben met de man.

De advocaat van de verdachte pleitte voor een voorwaardelijke gevangenisstraf en de maximale taakstraf van 240 uur. De overvaller zou namelijk ‘niet hebben gehandeld uit een pro-criminele houding’, de man zou de criminele daad niet goedpraten en gaf aan spijt te hebben. De rechtbank verwijt hem juist dat hij onder invloed was van verdovende middelen. Dat maakte hem onvoorspelbaar. Dit ziet de rechtbank als strafverzwarend.

Verbod

Op die bewuste oktoberdag stond er een 14-jarige jongen achter de kassa die samen met omstanders, een “buitengewoon beangstigende en traumatische ervaring heeft meegemaakt door verdachte”, aldus de rechtbank.

Toen de man de Trekpleister rond 15.00 uur binnenliep was hij ‘zwaar onder invloed’ van alcohol en cocaïne. Hij legde een mes op tafel waarna hij de minderjarige jongen dwong de kassalade te legen in zijn tas.

Naast de twee jaar voorwaardelijke celstraf krijgt de man ook een contactverbod met het slachtoffer. Daarnaast heeft hij nu ook een drugs- en alcoholverbod én een locatieverbod voor de desbetreffende drogisterij aan de Hilvertsweg in Hilversum. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.