Twee Bussumse massagesalons gesloten om aanbieden seksuele handelingen

Door Gooise streekredactie

Twee Bussumse massagesalons zijn op last van de gemeente gesloten, omdat er seksuele diensten werden aangeboden aan klanten. Dat vertelt burgemeester Han ter Heegde tegen NH. Volgens de gemeente waren er al langer signalen dat de regels niet werden nageleefd. 

Het gaat om twee Chinese massagesalons, Bussum telt er in totaal vijf. Gooise Meren kreeg afgelopen december al signalen dat er misstanden zouden zijn. 

De massagesalons zouden seksuele handelingen aanbieden aan klanten, zonder dat klanten daarom vroegen.

De gemeente stelt dat van twee massagesalons bewezen is dat ze de regels niet naleven. “Het aanbieden van seksuele diensten is niet strafbaar, maar daar moeten seksbedrijven in onze gemeenten wel een vergunning voor hebben. Dat hebben deze twee salons niet”, aldus Ter Heegde. 

Andere massagesalons

De sluiting van de twee massagesalons valt samen met een onderzoek van regionale krant De Gooi en Eemlander naar misstanden bij de Bussumse massagesalons. Volgens de krant bieden ook de andere drie massagesalons seksuele diensten aan. Gooise Meren geeft aan ook die signalen in de gaten te houden. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.