‘Treitervlogger’ Youness Ouaali stapt naar rechter na sluiting van woning door explosie

Door Lisa Dekker

De omstreden vlogger Youness Ouaali gaat in bezwaar tegen het besluit van de burgemeester van Hilversum om zijn woning te sluiten. Na een explosie zaterdagnacht aan een portiekflat aan de Kupstraat in Hilversum sloot de burgemeester woensdag zijn huis vanwege de openbare veiligheid. Het onderzoek van de politie naar de explosie loopt nog.

Youness Ouaali, bekend als ’treitervlogger’ vanwege zijn omstreden online video’s, spant een voorlopige voorziening aan tegen de gemeente omdat hij zo snel mogelijk wil terugkeren naar zijn woning. 

Onrust in de buurt

Volgens de burgemeester is de sluiting ‘een noodzakelijke stap om het gevoel van rust en veiligheid in de buurt te herstellen’. Maar van onrust zou volgens Youness helemaal geen sprake zijn, zegt hij tegen NH.

Daarom stapt hij nu naar rechter. Hij wil zo snel als het kan terugkeren naar zijn woning. Zijn advocaat Sarah Gerrits laat weten de gang van zaken merkwaardig te vinden. “De aanslag was ook niet precies gericht op zijn woning, maar op zijn appartementencomplex. Dan moet de burgemeester goed motiveren dat er echt een noodzaak is voor de sluiting van de woning van Youness, en niet voor zijn medebewoners.”

 Die motivering heeft zij volgens haar nog niet ingezien.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.