Taart voor de hele stad: Hilversummers bij elkaar op visite voor 600ste verjaardag

Door Petra de Beij

Op zo’n beetje elke Hilversumse straathoek kun je vandaag taart eten: het dorp bestaat 600 jaar en dat wordt flink gevierd. In buurthuizen, wijken en bij horecagelegenheden wordt de speciale taart aangesneden. 

Vanaf vanmorgen elf uur is het een race tegen de klok voor onder meer burgemeester en wethouders om op alle locaties op tijd een taartje aan te snijden. Achterop scooters bestuurd door Young Hilversummers worden ze kriskras door de stad gereden. Mout, woonzorglocatie De Egelantier, wijkcentrum De Geus, Leger des Heils, overal gaan de deuren open om Hilversummers te ontvangen met koffie en de speciale verjaardagstaart.

Achterop

Wethouder Karin Walters wordt vandaag rondgereden achterop de scooter van Huseyin Kaya. Lachend komen ze aan bij ‘dagbestedingswinkel’ Good Grounds. Hoewel ze al taart hebben gehad bij De Egelantier en sushi bij wijkcentrum De Geus schuiven ze aan bij de koffietafel met opnieuw een flink stuk taart. “Hij is heerlijk”, zegt Walters glunderend.

Tekst gaat verder onder foto

Aan de grote koffietafel van de dagbesteding zit Shakira (links op de foto) samen met haar moeder. Normaal gesproken werkt ze bij Good Grounds. Ze maakt uiteenlopende artikelen die in de winkel worden verkocht en helpt klanten. Vandaag viert ze feest en wordt ze bedient door haar collega. Ze geniet zichtbaar van de gezelligheid aan tafel.

Iets verderop schuift familie Bresching met twee kinderen aan. Koffie, taart, limonade. Plotseling is het druk en is het zoeken naar een tafeltje voor nieuwe feestvierders.

De speciale verjaardagstaart ter gelegenheid van 600 jaar Hilversum is door twee bekende Hilversumse bakkers Van den Burgt en Boon en de in Hilversum opgegroeide tv-presentatrice Jill ontwikkeld. Het is een makkelijk recept en de versiering voor op de taart is bij deze twee bakkers in Hilversum gratis op te halen. 

Morgen blaast de jarige stad pas echt de 600 kaarsjes uit. Zin om zelf ook aan de slag te gaan? In de video worden de instructies en het recept voor de feesttaart gegeven. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.