Taakstraf voor Hilversummer die man tegen de grond werkte en bij de nek greep in uitgaansgebied

Door Noor van Scherpenzeel

Een Hilversumse man (30) krijgt en taakstraf van dertig uur en een boete van 200 euro voor geweld op de Groest, het uitgaansgebied van Hilversum. De politierechter achtte vandaag bewezen dat de man vorig jaar zomer een andere man tegen de grond werkte en bij de nek greep. 

Het slachtoffer werd door meerdere mannen in elkaar geslagen voor de G-Spot, een bekende nachtclub in Hilversum. Dit is ook op camerabeelden terug te zien. 

Volgens de Hilversummer had het slachtoffer onenigheid met een vrouw en wilde hij voor haar opkomen. Dit was echter niet op camerabeelden terug te zien. De rechter kon hierover daarom geen uitspraken doen. 

Justitie eiste 100 uur taakstraf en 400 euro boete. De politierechter gaf hem uiteindelijk een veel lagere straf, vanwege persoonlijke omstandigheden van de Hilversummer.

Vaker veroordeeld

Zo zou de man al vaker veroordeeld zijn – hij heeft een strafblad van 22 pagina’s – en lijkt het na EMDR-therapieën al wat beter te gaan. Taak- en gevangenisstraffen zouden volgens de reclassering niet bevorderlijk zijn voor zijn behandelproces. 

Het slachtoffer reageerde boos op de uiteindelijke uitspraak: “Belachelijk, schandalig. Wat een laffe rat, zeg.”

Hogere straf

Een andere verdachte in deze zaak kreeg 60 uur taakstraf en moet het slachtoffer 400 euro betalen. Deze had volgens de rechter meer geweld gebruikt dan de man van vandaag. 

Het is nog niet duidelijk of de veroordeelde in hoger beroep gaat. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.