Succesvolle honkbalclubs HCAW en Pirates strijden tegen elkaar voor finaleplek Europacup

Het begint langzamerhand een uitstekende honkbalweek te worden voor HCAW en Amsterdam Pirates. Beide ploegen stootten donderdagavond door naar de halve finales van de Europacup. Daarin treffen de twee Noord-Hollandse honkbalploegen elkaar met als inzet een plek in de finale.

Voor HCAW was de halve finale al zo goed als zeker. De ploeg uit Bussum had de eerste twee groepswedstrijden al gewonnen. Tegen Bonn Capitals ging de laatste wedstrijd echter verloren. Op de Rob Hoffmann Vallei wonnen de Duitsers met 5-2 van HCAW. Daardoor gaan de Duitsers als nummer twee door en zijn de Bussumers groepswinnaar.

Voor Amsterdam Pirates was het spannend of zij nog door zouden gaan. De Amsterdammers moesten in eerste instantie zelf winnen en vervolgens waren ze afhankelijk van de andere uitslag. Winnen deed Pirates overtuigend, want het was met 15-0 te sterk voor Untouchables Paderborn. Doordat Parma won van Draci Brno zijn de Noord-Hollanders tweede in de poule.

In de halve finales nemen HCAW en Amsterdam Pirates het tegen elkaar op. Dat betekent dat er in ieder geval een Noord-Hollandse honkbalclub in de finale van de Europacup zal staan. De andere halve finale gaat tussen Parma en Bonn Capitals. Om 19.00 uur spelen HCAW en Pirates tegen elkaar in Bussum voor een plek in de finale.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.