Storm Poly raast over ’t Gooi: bomen en takken op de weg, maar wel gewoon markt

Door Sjoerd Stoop

Het regen en waait zeer hard: zomerstorm Poly raast over de regio. De storm zorgt voor overlast, schade en ongemakken. Her en der worden maatregelen genomen. Er geldt code rood, ook in ons deel van de provincie. 

Van heel veel schade was vanochtend nog geen sprake. “Her en der komen er wel meldingen van stormschade, maar op de brandweerkazernes is het nog betrekkelijk rustig”, zegt brandweerwoordvoerder Lennart Koets.

Wel moet de brandweer vanmorgen naar Huizen, waar aan de Zeeweg een boom tegen een huis is gewaaid. De boom wordt weggehaald.

Maatregelen

Vanwege de storm rijden er nauwelijks treinen naar de Gooise stations. De meeste borden met vertrek- en aankomsttijden kleuren rood. Slechts een enkele trein rijdt wel, maar het is maar de vraag hoe lang dat nog duurt. 

Op het station in Hilversum staan treinen stil op de perrons. In de stationshal staan tientallen reizigers te wachten en te zoeken naar alternatieven.

Meerdere scholen roepen hun leerlingen vanmorgen op om thuis te blijven. Zo heeft middelbare school Huizermaat in Huizen de toetsen die vanmorgen gepland stonden verplaatst naar de middag, als het weer wat rustiger wordt. 

Wel gewoon markt

Wat opvallend genoeg wel ‘gewoon’ doorgaat is de Hilversumse weekmarkt. Op het marktterrein staan verschillende kramen, maar veel klanten hebben de kooplui niet. Slechts een enkeling trotseert het weer om toch wat te kopen. 

De marktkooplui schermen hun kramen af met extra zeilen en vrachtwagens om zoveel mogelijk uit de wind te staan. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.