Steeds weer staan er auto’s op de markten van Bussum en Naarden: handhavers worden strenger

Door NH Gooi

Handhavers gaan strenger optreden tegen geparkeerde auto’s op de marktterreinen van Bussum en Naarden. De parkeerverboden worden nu volop genegeerd, waardoor er veel auto’s moeten worden weggesleept.

Er gelden nu parkeerverboden op de twee marktterreinen. Op de avond voor de markt en de dag van de markt mag er niet geparkeerd worden. Maar heel wat automobilisten blijken zich daar niet aan te houden. 

Ze laten hun auto geparkeerd staan. “Dat betekent dat deze auto’s donderdagochtend, tijdens het inrichten van de markt, moeten worden weggesleept. Dit is niet alleen bijzonder hinderlijk voor de marktmensen, maar kan vanwege het moeilijk wegslepen ook schade opleveren aan de auto’s”, aldus de gemeente. 

Wegsleepkosten

De gemeente heeft daarom besloten de handhaving te verscherpen. Vanaf het moment dat het parkeerverbod geldt, wordt er al gekeken of er nog auto’s staan en die worden nog dezelfde dag weggesleept.

De wegsleepkosten zijn voor de eigenaren van de auto’s en bedragen minimaal 277 euro.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.