Steeds meer onrust om opvang vluchtelingen op Naarder bedrijventerrein

Er klinkt steeds meer onrust over de opvang van maximaal honderdvijftig vluchtelingen in de Naarder Witte Toren, op het bedrijventerrein langs de A1. Nadat de beoogde locatie gisternacht al werd beklad met leuzen, zijn vandaag veel buurtbewoners in de pen geklommen om hun beklag te doen bij het gemeentebestuur. 

Volgens de bewoners ligt de Witte Toren dicht tegen een woonwijk aan waar veel gezinnen met kinderen wonen en zou de komst van de noodopvang zorgen voor een toename van overlast en veiligheidsrisico’s.

Ze maken zich zorgen over toename van criminaliteit en de impact daarvan op de gezinnen. “Aangezien de populatie voor de noodopvang volgens COA zal bestaan uit zeventig tot tachtig procent alleenstaande mannen, zonder dagbesteding”, schrijven buurtbewoners. “Zonder directe openbaar vervoer-verbinding in de buurt zullen zij via het Thijssepark naar de Keverdijk lopen en zich daar ook gaan ophouden in de buurt van het winkelcentrum, met alle risico’s van dien.”

Waardedaling van huizen en veiligheid van kinderen

Ook maken de Naarders zich druk om waardedaling van hun huizen en de veiligheid van hun kinderen. “Onze kinderen van 14, 16 en 18 jaar maken dagelijks meerdere malen gebruik van het fietspad langs de Rijksweg. Hoe wordt de veiligheid gegarandeerd? In de avond is er geen goede verlichting. Het viaduct is een uitgesproken mogelijke hangplek voor de asielzoekers”, klinkt het.

In sommige brieven wordt zelfs gesproken over ‘ongenode gasten’. 

Drukte verwacht op bewonersavond

De gemeente houdt volgende week dinsdag een bewonersavond over de beoogde vluchtelingenopvang. Daar krijgen buurtbewoners uitleg en kunnen ze vragen stellen.

Bewoners kondigen in hun brieven naar de gemeente al aan dat ze massaal de bijeenkomst zullen gaan bezoeken om hun ongenoegen te uiten. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.