Stadsfestival Hilversum bloedheet, maar: “Het was een groot succes”

Door Pieter Witte & Erik Bootsman

Het stadsfestival Hilversum dit weekend was warm, maar ook een groot succes. Het Hilversumse Marktplein stond stampvol voor een dag vol optredens. Jochem Winterwerp, organisator van het festival kijkt enorm tevreden terug op een geslaagde eerste editie van het feest voor en door Hilversummers.

Het stadsfestival beleefde afgelopen zaterdag haar vuurdoop. Liefst 5.500 bezoekers kwamen op het festival – dat het begin moet zijn van een traditie – af. Op het podium stonden artiesten als Snelle, Van Velzen, Jett Rebel en Racoon.

Jochem Winterwerp, zelf muzikant en van oorsprong Hilversummer, nam het initiatief voor het eerste stadsfestival van Hilversum. “Het is uiteindelijk aan de mensen zelf om het feestje te maken”, zegt Winterwerp, “Het was spannend om te organiseren, maar het is allemaal super gegaan en zowel bezoekers als artiesten en de gemeente Hilversum vonden het een geweldig feest”.

Bekijk hier een korte sfeerimpressie van het festival. Tekst gaat door onder de video. 

Water

Het extreme weer bleek niet helemaal voorzien: het was bloedheet zaterdag. Bezoekers gingen massaal aan het water, waardoor er tekorten dreigden. Sowieso had de organisatie al besloten de prijs van water te halveren maar ook hierdoor ging het harder dan voorzien.

De dreigende tekorten zijn adequaat opgelost door drie busjes door Hilversum te laten rijden om bij alle supermarkten het water op te kopen.

Volgend jaar weer

Voor de rest overheerst een trots en blij gevoel bij de organisatie. “Hoe tof is het om lekker op de fiets naar het festival te komen, alle Hilversummers tegen te komen en bij te dragen aan verbinding tussen inwoners. Ook de gemeente was erg onder de indruk van de organisatie”.

Het opruimen van het festivalterrein bijvoorbeeld is al nagenoeg klaar. Vanwege het dreigende weer zondag is er even extra gas gegeven op de afbouw van de diverse stands.

Hoewel de eindevaluatie nog moet plaatsvinden, is Winterwerp positief over een stadsfestival voor volgend jaar.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.