Spoor bezaaid met cash: vluchtende scooterdieven Hilversum laten losgeld achter

Door Bureau NH

Mannen die 20 april in Hilversum de scooter van een voorbijganger onder bedreiging van een vuurwapen hebben afgepakt, lieten vlak daarvoor enorme pakken geld op het spoor liggen. Ook hun vermoedelijke vluchtauto, die nog ronkend op het fietspad geparkeerd stond, lag vol biljetten. Die details doet de politie naar buiten in de hoop de verdachte scooterbijrijder te pakken.

De bewuste donderdagmiddag zien meerdere getuigen drie mannen van rond de 18 en 20 jaar vanuit de Johannes Gerardtsweg de Noorderweg te Hilversum oversteken. Dat doen ze volgens de getuigenissen met een behoorlijk harde snelheid in een blauwe Chevrolet.

Langs het spoor rijden ze het fietspad op. Twee van de drie hebben dan een bivakmuts op. Ze springen uit de auto en rennen het spoor op met drie tassen op hun schouder. Uit die tassen vallen – op en rond het spoor – diverse pakken met geld. Ook in de achtergebleven nog ronkende auto ligt een hele hoop losgeld.

De mannen vervolgen al lopend hun weg over het spoor richting station Hilversum. Een 47-jarige scooterrijder ziet van afstand de twee mannen aan komen, terwijl één van hen een bivakmuts optrekt en zich omdraait. Onder bedreiging van een vuurwapen moet de man zijn scooter afstaan. Dit gebeurt allemaal op het fietspad aan de centrumzijde van het station.

Dit incident stond in de eerste uitzending van Bureau NH ook al centraal.

(Tekst gaat verder onder de verwijzing)

Naar aanleiding van dit incident schakelde de politie de hulp in van het publiek. Dat heeft nog niet geleid tot het oplossen van deze zaak. Het onderzoek is de afgelopen weken verdergegaan en de recherche hoopt met het delen van de informatie en nieuwe beelden de bijrijder op de scooter te kunnen opsporen. Ook de man die te voet is weggelopen, is nog altijd niet gepakt. De man die voorop op de scooter zat, is wel herkend. 

‘Enorme cash geldbedragen’

De details de politie deelt, gaan voornamelijk over wat er voorafgaand aan de scooterdiefstal is gebeurd. Want agenten die de achtergebleven auto vervolgens van het fietspad halen, treffen zowel in de auto als op het spoor diverse pakken met geld.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Op bovenstaande foto’s is een gestolen voertuig te zien. Dit is de hoogstwaarschijnlijke vluchtauto van de daders, met daarin dus volgens de politie “enorme cash geldbedragen”.

De bijrijder zou rond de 20 jaar zijn, een lichtgetinte huidskleur hebben en ook vrij klein zijn, nog geen 1.75 m. Ook de scooter is nog niet terecht. De politie komt graag in contact met iemand die weet wie deze man is of meer informatie kan geven. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.