Spannend half uur voor kinderen in speelpark, attractie blijft metershoog vastzitten

Verslag streekredactie NHGooi/GooiTV: Lorenzo Derksen.

 

Vijf kinderen en één ouder zaten vanmiddag een half uur lang vast in een vrije val-attractie in speelpark Oud Valkeveen in Naarden. De kinderen zijn met een hoogwerker uit de attractie gehaald. Er is niemand gewond geraakt.

Volgens een woordvoerder van de brandweer was er weinig paniek bij de kinderen tijdens het half uur en was de sfeer rustig.

De attractie “de Ooigevaar” stond even na half vier plotseling stil. Kort daarna was de brandweer ter plaatse. Toen een half uur later de vijf kinderen en één ouder werden bevrijd klonk er luid applaus.  

Het gaat om een zogenoemde vrije val-attractie, waarmee mensen op hoge snelheid op en neer gaan. Volgens een medewerker is de Ooigevaar enkele meters hoog en kunnen kinderen vanaf 1.07 meter hierin. Hij is daarmee ‘minder hoog en gevaarlijk dan bijvoorbeeld de vrije val-attractie van Walibi’, die zo’n 60 meter hoog is.

Het is nog niet duidelijk waarom de attractie tot stilstand kwam. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.