Senioren leggen fitheidstest af in Eemnes: “Ik moet eerlijk zeggen, het ging lekker”

Door Nina Vermeulen

Ruim 650 senioren hebben zich verzameld in Eemnes om van top tot teen getest te worden. Voor mensen op leeftijd is het belangrijk om fit te blijven en de Max Vitaal testen zorgen ervoor dat senioren zich kunnen testen op kwaaltjes. In totaal worden er 9 tests gedaan op het parcours.

Bij de deelnemers wordt onder andere bloeddruk, knijpkracht en conditie getest. De senioren moeten verschillende opdrachten doen om te meten hoe fit ze zijn. Na de testuitslagen kunnen ze zien wat ze nog kunnen verbeteren. “Ik moet zeggen, het ging lekker. Alleen mijn bloeddruk is een beetje hoog. Waarschijnlijk omdat ik hier naartoe ben gelopen”, laat een van de bezoekers weten. 

Op één been

“Je voelt dat je evenwicht minder wordt als je ouder wordt, maar ik poets mijn tanden elke ochtend op één been, dat helpt”, zegt een bezoeker (75) als haar gevraagd wordt waarom ze nog zo fit is. “Je kan je altijd vastgrijpen aan de wastafel.” 

Sportcoach Maureen van der Veen focust zich op valpreventie en evenwicht. Ze merkt dat dit een toenemend probleem is. “Het is belangrijk voor ouderen om sterke spieren op te bouwen. Als ze vallen, kunnen ze hier goed mee om gaan.” 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.