Senior vrijwilligers Goois Natuurreservaat krijgen elektrische fiets cadeau

Door Erwin Bakker & Luc Boelen

Vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat (GNR) hebben dinsdag een elektrische fiets cadeau gekregen. De vrijwilligersgroep was op zoek naar een nieuwe fiets, nadat de accu van hun huidige fiets het had begeven. Theo hoorde de oproep op een verjaardag en had de fiets gedoneerd. “We zijn hier heel blij mee.”

De vrijwilligersgroep was op zoek naar een nieuwe elektrische fiets, omdat de accu ermee op was gehouden. Ze gebruiken de fiets om het Goois Natuurreservaat door te fietsen en allerlei klusjes te doen. De groep is namelijk boven de zestig jaar en niet heel mobiel meer.

Vrijwilliger Wim Schras is heel blij met de gift. “Het is geweldig. We zijn nog bezig met het verkrijgen van een accu voor onze huidige fiets en dat lijkt ook gratis te gaan lukken.” Op het verjaardagsfeestje van een andere vrijwilliger viel het woord ‘fietsen’ en daar haakte Theo op aan. Hij doneerde de fiets en heeft zelf nog genoeg fietsen over.

Voordat de fiets in gebruik kon worden genomen moesten er eerst nog voorzieningen aangebracht worden. “Onze technische mensen hebben er een trekhaak aangemaakt om de kar te kunnen trekken. Nu dat gebeurd is, hebben we zelfs twee fietsen tot onze beschikking.” Toch willen ze nog meer fietsen hebben. Ze willen die fietsen dan gaan doneren aan hun collega’s van andere werkgroepen in het Gooi. “In totaal zijn er twaalf vrijwilligersgroepen bij het GNR en ze werken vanuit een zevental locaties. Dus zijn er nog ongeveer zeven elektrische fietsen nodig.”

NH ging langs bij de vrijwilligers toen er nog geen nieuwe fiets was. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.