Scholieren van het Comenius college in Hilversum maken eigen video-journaal

Door Erik Bootsman

In de afgelopen weken hebben leerlingen van het Comenius College in Hilversum het ComeniusJournaal gemaakt. Ze gingen de straat op om video’s te maken over onderwerpen die voor hen zelf actueel zijn. 

De leerlingen van 4 mavo maakten het ComeniusJournaal helemaal zelf tijdens het mediaproject op school. Naast de verplichte leerstof kon er dit schooljaar een extra project worden gekozen. 22 leerlingen gingen aan de slag en kozen zelf het onderwerp dat ze wilden behandelen. Zo besteden ze aandacht aan alcoholgebruik onder de 18, gameverslaving en telefoongebruik in de klas.

Eens per week

Elke woensdag ging de groep in de afgelopen zes weken naar het centrum van Hilversum. Daar werd dan een blok uur besteed aan het voorbereiden, maken en het verwerken van de video’s.

Afwisselend werd er gewerkt bij de streekredactie van NH Gooi aan de Gooische Brink en bij de regionale zender NH Media aan de ‘s-Gravelandseweg. Daar kregen de leerlingen ondersteuning bij het maken van de video’s. Met de nodige kennis over beeldvoering, interviewen en techniek zijn ze daarna zelf op pad gegaan.

Echt op zender

De uitzending bevat 6 onderwerpen in een journaal van twintig minuten. En het wordt nog echt uitgezonden ook, Tot komende maandag kan er gekeken worden op de site van NH Gooi en natuurlijk via Ziggo op kanaal 47en KPN op kanaal 1379.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.