Samen eropuit met de PlusBus in Bussum: “Dankzij de bus kom ik nog ergens”

Door Fabian van der Gijze

Voor mensen die thuis komen te zitten en slecht ter been zijn, kan vervoer een probleem zijn. In Bussum biedt de PlusBus uitkomst. Vrijwilligers van deze bus verzorgen diverse uitjes, zodat deze inwoners er nog steeds op uit kunnen. NH ging een dagje mee op pad. De bestemming: het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Naast het bezoek aan dit museum onderneemt de PlusBus nog veel meer activiteiten. Zo kunnen belangstellenden mee op een boottocht, een concert, maar ook de supermarkt is een optie. De bus rijdt bij bepaalde activiteiten alleen zolang er genoeg aanmeldingen zijn. Iedereen boven de 55 jaar is welkom. 

Het belangrijkste doel van de PlusBus is om gezamenlijk iets leuks te ondernemen. Mocht je toch liever individueel willen rondlopen, dan kan dat ook. Niemand wordt tot iets verplicht.

Vrijwilligerstekort

Momenteel is de PlusBus druk op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zoals chauffeurs. Mocht u interesse hebben, kunt u altijd contact opnemen met de organisatie.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.