Ruud stopt na vijftig jaar met zijn hydrotherapie: “Het is geen bejaardengym”

Door Daan Visser

Na vijftig jaar hydrotherapie geven hangt Ruud Verspiek zijn spreekwoordelijke badslippers aan de wilgen. De 75-jarige Huizer geeft al sinds jaar en dag deze therapie, die onder anderen helpt bij revalideren. In zwembad de Zandzee in Bussum geeft Ruud zijn allerlaatste therapiesessie. 

Ruud kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd als hydrotherapeut. “Ik heb er altijd van genoten”, zegt hij. De 75-jarige Huizer begon met een groep mensen die in revalidatiecentrum de Trappenberg uitgerevalideerd waren, dat heeft zich uitgebouwd. “Er kwamen nieuwe mensen die ook problemen hadden, toen moest ik daarvoor oefeningen bedenken.”

Zo kwam er steeds meer beweging in de therapiesessies van Ruud. Volgens zijn collega’s is Ruud dan ook een soort grondlegger van deze therapie in de regio. “Ik heb gehoord dat er in het verleden weleens wat geweest is, maar dat is nooit helemaal uitgebouwd.”

Dat Ruud in de nabije toekomst zelf misschien gebruik zal moeten maken van zijn therapie sluit hij niet uit. “Ik heb zelf een nieuwe knie en problemen met balans in een been. Dat kan gebeuren.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.