Pop-upmuseum over Hilversumse geschiedenis twee maanden langer open

Het pop-upmuseum over de Hilversumse geschiedenis blijft twee maanden langer open. Aanvankelijk zou het museum eind deze maand dichtgaan, nu sluiten de deuren per september. Volgens de gemeente is er grote belangstelling voor het gratis museum. Al meer dan 3.500 mensen brachten een bezoekje.

Het tijdelijke museum vertelt de zeshonderdjarige geschiedenis van Hilversum onder de noemer ‘Schapen, stoomtram en schilderen’.

De geschiedenis wordt verteld aan de hand van meer dan honderd voorwerpen. Zo wordt onder meer een maquette van Hilversum anno 1850 tentoongesteld, maar ook de tas en het bierblikje van de bekende Hilversumse dakloze Nannes. 

Zichtbare en tastbare geschiedenis

Het pop-upmuseum is geopend in het kader van het zeshonderdjarig bestaan van de stad en moet de geschiedenis van het dorp zichtbaar en tastbaar maken. Het museum is ’s middags te bezoeken op donderdag tot en met zondag. “Door de verlenging krijgen nog meer Hilversummers de kans om zich te verdiepen in de veelzijdige geschiedenis van de stad”, aldus de gemeente. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.