Politie zoekt getuigen van “mogelijke vergisexplosie” bij woning in Hilversum

Door Bureau NH

De politie zoekt getuigen van een explosie bij een woning aan de Loodsen in Hilversum. Dinsdag 17 oktober ging er in de straat een explosief af, die mogelijk een vergissing betreft. De politie deelt nu extra informatie over onder meer de vluchtauto in de hoop dat omstanders iets gezien hebben of meer weten.

De bewuste 17e oktober rond 2:30 uur gaat er een keiharde knal af. Het gezin dat met twee jonge kinderen lag te slapen, wordt uit hun bed getrild. 

Het explosief ging af in de straat De Loodsen, bij een woning in Villa Industria. “Uit het niets wordt het gezin opgeschrikt”, zegt de politie. De recherche onderzoekt de zaak. Uit voorlopig onderzoek gaan zij ervan uit dat de explosie een “tragische” vergissing betreft. “Tot nu toe zijn er geen aanleidingen die erop wijzen dat het gezin het beoogde doelwit was.”

Vluchtroute

De voorgevel van de voordeur raakte ernstig beschadigd, er vielen gelukkig geen gewonden.

Tekst loopt na lees-ookje door.

Een mogelijk verband met andere explosies wordt onderzocht. De politie doet nu een dringend beroep op het publiek om te helpen bij dit onderzoek. “Daarom komen we met informatie over de vluchtauto. Het voertuig is een grijze Opel Corsa 3-deurs, beter bekend als model “D”.

“Getuigen verklaren dat ze vlak na de explosie een auto met hoge snelheid hoorden wegrijden.” De vluchtroute die door recherche in kaart is gebracht, is bovenaan dit artikel in de video te zien. Vanaf De Loodsen, via de Kleine Drift rijden ze naar de Lorentzweg richting de Jan van der Heijdenstraat.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.