Poezen keuren in Hilversum: “Mijn man komt op de derde plaats”

Door Redactie

De Dudok Arena was vandaag het toneel van een beautyshow voor katten en poezen. In de Hilversumse sporthal zijn dit weekend tientallen echte raskatten gekeurd uit binnen- en buitenland door deskundige juryleden. “Eigenlijk wint iedereen, want alle baasjes vinden zijn of haar kat toch het mooist”, vertelt een vrijwilliger van de organisatie.

De zaal is aangekleed in een Valentijnsthema en veel kattenmandjes zijn versierd met slingers en hartjesballonnen. Moeder Ylia van den Oever (55) en dochter Megan Eeftenk (27) reizen heel wat af met hun gefokte katten. De beesten worden vol trots geborsteld en vertroeteld. Ze hebben allebei zes katten thuis en fokken graag door. Die katten nemen ze dan mee om titels binnen te slepen. 

Moeder Ylia vertelt dat ze ook een Instagramaccount is begonnen voor haar beestjes. Ze heeft al meer dan 25.000 volgers, laat ze zien.

Tekst gaat door onder foto’s.

Verreweg de meeste baasjes in de Dudok Arena zijn fokkers, wat betekent dat ze een raskat hebben om er meer te produceren. Zo’n titel achter de naam van je kat kan betekenen dat die geliefder wordt voor andere fokkers om mee voort te planten. 

Aan de andere kant van de sporthal staat Agnieszka Bodakowska. Ze heeft haar vier raskatten en een van haar dochters meegenomen. De katten zijn haar grote liefde. “Ik heb geen werk, dus ik heb veel tijd thuis voor de katten en mijn drie dochters”, vertelt ze. “Mijn dochters staan op de eerste plaats, dan mijn katten en op de derde plaats staat mijn man”, lacht ze. “Maar hij weet dat ik gelukkig ben met mijn katten en de show.” 

Haar lievelingskat? De Sphynx. Agnieszka haalt een naaktkat uit het kooitje. “Hij is pas tien maanden oud.” De kat is volgens haar echt een lieverdje. “Hij maakt geen ruzie met andere katten. Hij blijft altijd bij je en hij wil altijd knuffelen.”

De kat van Agnieszka heeft helaas niet gewonnen. Misschien dat haar lievelingskat er de volgende keer met de titels vandoor gaat. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.