Plannen voor appartementencomplex in verouderde parkeergarage Hilversum stap dichterbij

Door Pieter Witte

De plannen om de verouderde parkeergarage aan het Noordse Bosje in Hilversum om te bouwen tot appartementencomplex is een stap dichterbij. Binnenkort worden betrokkenen uitgenodigd om mee te denken over de realisatie van de herontwikkeling. De projectontwikkelaar die het pand wil vernieuwen heeft ook plannen om het naastgelegen leegstaande kantoorpand aan te pakken. 

De parkeergarage aan het Noordse Bosje is volgens de ontwikkelaar sterk verouderd. Zo zouden de rijbanen te zijn krap en de slagbomen niet goed werken. Ook mist de parkeergelegenheid een beveiligingssysteem, waardoor nog in januari van dit jaar vandalen ongezien bij 30 auto’s de ruiten konden inslaan.

Hoog tijd om de parkeerplaats en het naastgelegen kantoorpand aan te pakken, vindt Cocon Vastgoed. Het bedrijf wil 100 woningen en winkels bouwen in het complex. Dat houdt ook een stuk minder parkeerplek in: van de 444 vakken, blijven er straks 145 over. 

Cocon Vastgoed wil dat die parkeerplekken straks optimaal gebruikt worden. Winkeliers, bezoekers en bewoners delen de parkeerruimte overdag. ’s Avonds zullen de parkeerplaatsen alleen voor de bewoners gereserveerd zijn, zo is de bedoeling.

Winkeliers en omwonenden worden uitgenodigd om mee te denken over het project. In totaal zijn er vier bijeenkomsten. Betrokkenen kunnen op de eerste bijeenkomst delen wat ze van de plannen vinden. Daarna zijn er nog drie bijeenkomsten voor de betrokkenen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.