Plan voor tien sociale huurwoningen op plek van bekend Bussums café

Door NH Gooi

De kogel is door de kerk: er ligt een plan voor de bouw van veertien woningen op de plek van het bekende Bussumse café ’t Raedthuys. De populaire kroeg sloot twee jaar geleden de deuren en staat sindsdien leeg. 

Nadat de kroeg haar deuren sloot, was het lang onduidelijk wat er mee zou gebeuren. Het pand werd verkocht en nu twee jaar later ligt er een plan op tafel. 

Al met al moet het kroegpand plaatsmaken voor een appartementencomplex met veertien appartementen. Tien van de appartementen worden sociale huurwoningen, de rest valt onder de noemer ‘dure’ koopappartementen. 

Vooral de tien sociale huurappartementen, die straks verhuurd gaan worden via de woningcorporatie, zijn opvallend. Er worden bij woningbouwprojecten vaak maar weinig sociale huurwoningen gebouwd. De gemeente Gooise Meren heeft als voorwaarde dat van elk woningbouwplan een derde wordt bestemd voor sociale huur, maar dat lukt maar zelden. Het bouwplan op de plek van de kroeg voldoet ruim aan deze eis. 

Nog even wachten

Om de bouw van de appartementen mogelijk te maken moet de gemeente nog wel toestemming geven. Omdat er altijd een kroeg was, mag er volgens de regels niet zomaar gewoond worden op het perceel. De gemeente Gooise Meren wil daar wel aan meewerken. 

Voordat dat zover is, verstrijkt er nog wel wat tijd: als alles volgens plan verloopt, gaat er pas halverwege volgend jaar meer gebeuren. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.