Paars is het nieuwe zestig! Snelheid gaat omlaag tussen Hilversum en Baarn

Door Erik Bootsman

De paarse streep ligt vers op de Hilversumsestraatweg tussen Hilversum en Baarn. Vanaf volgende week mag hier maximaal zestig kilometer per uur worden gereden. De paarse streep is de nieuwe, uniforme markering die de provincie Utrecht toepast op soortgelijke 60 km-trajecten. Dat zal nog even wennen zijn voor automobilisten.

De Hilversumsestraatweg is nu nog afgesloten voor het doorgaande verkeer. Vanaf maandag 18 september is de weg weer open voor doorgaand verkeer. Dan mag iedereen langs de paarse markering rijden tussen Hilversum en Baarn. Tot die tijd zijn er omleidingen.

Niet alleen paars

Naast een lik verf op het midden van de weg worden er nog meer verkeersremmende maatregelen getroffen. Bij oversteekplaatsen en inritten zijn verkeersplateau’s aangelegd. Dat zijn brede verkeersdrempels waardoor het verkeer moet afremmen. Ook ligt er een nieuwe laag asfalt en zijn de bushaltes aangepast.

Tekst gaat door onder de foto.

Van Baarn tot Hilversum wordt er aan de weg gewerkt. Op dit moment wordt ook de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers op de Soestdijkerstraatweg, het verlengde van de Hilversumsestraatweg, voorzien van nieuwe bestrating. Verkeersregelaars begeleiden hier het verkeer van en naar ziekenhuis Ter Gooi. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.