Oud-keeper Jeroen Verhoeven maakt zich niet meer druk om de hectiek van het profvoetbal

Door Edward Dekker

Jeroen Verhoeven promoveerde én degradeerde twee keer met FC Volendam. De oud-keeper zette ruim zes jaar geleden een punt achter zijn carrière en keerde het betaalde voetbal vervolgens de rug toe. “Het houdt me niet echt bezig. Ik volg het niet meer”, vertelt de eigenaar van indoorspeeltuin Plezier vanavond op tv in De Aftrap. De Bussumer is met sportjournalist Willem Vissers van de Volkskrant te gast. 

Na ruim vijftien jaar had Verhoeven het wel gezien in het betaalde voetbal. Heel af en toe bezoekt hij bij een van zijn oude clubs een wedstrijd als hij wordt uitgenodigd. Behalve bij FC Volendam stond Verhoeven ook bij RKC Waalwijk, Ajax en FC Utrecht onder contract. Bij de Amsterdammers werd hij als reservekeeper twee keer landskampioen (2011 en 2012) en won hij de KNVB-beker (2010). 

Euforie Museumplein

De inmiddels 43-jarige Bussumer geniet van zijn nieuwe leven. Hij werkt nauw samen met zorginstanties en biedt jongeren met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt een (stage)plek.

Ook heeft hij in een dementiecentrum een brasserie geopend waar mensen een dagbesteding hebben. “Ik heb met de dertigste schaal op het Museumplein gestaan, maar ik kreeg ook  een berichtje van mensen: ‘bedankt dat we weer een gezin mogen zijn’. Ik weet dan niet of de euforie mooier was op het Museumplein, daar waar je als klein jongetje van droomde, of dit?”

Uiteraard gaat het in De Aftrap ook over het aanstaande debuut van Ajax-aanwinst Jordan Henderson en de moeilijke sportieve situatie bij AZ, FC Volendam en Telstar. Over de Velsenaren zegt Vissers: “Ze hebben altijd een laag budget, maar ik vind dat Mike Snoei te weinig punten haalt. Hij heeft best veel spelers. Maar het is elke week: ‘we waren beter, maar we hebben toch verloren.’ Dat is jammer.”

Kratje Trap

In de rubriek Kratje Trap probeert Zeeburgia-3 de meeste punten bij elkaar te schieten. Of dat de afvaardiging van de Amsterdamse amateurclub lukt, zie je  in deze uitzending. Wil je ook meedoen, stuur dan een mailtje naar sport@nhsport.nl 

Wil je de hele uitzending van De Aftrap zien, klik dan op de video bovenaan. Op tv zie je De Aftrap elke vrijdag om 17.10 uur bij NH Sport. Daarna volgt elk uur de herhaling. Volgende week zijn FC Volendam-trainer Regillio Simons en oud-voetballer van Ajax en FC Utrecht Leo van Veen te gast.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.