Opnieuw twee verdachten aangehouden voor bedreiging Hilversumse Bradley

Door NH Gooi

Een 16-jarige jongen uit Hoorn en 15-jarige jongen uit Zaandam zijn aangehouden voor betrokkenheid bij het bedreigen van onder andere Hilversummer Bradley van Dijk. De twee minderjarige jongens zijn opgepakt in het kader van lopend onderzoek naar Telegram-groep het Looijkartel. 

De politie heeft woensdag 26 en donderdag 27 juli deze twee personen aangehouden. Zij zouden lid zijn van een Telegram-groep genaamd het ‘Looijkartel.’ In deze groep worden personen (met de dood) bedreigd, beledigd, wordt er opgeroepen tot geweld of om eigendom van de doelwitten te vernielen. 

Vooral Hilversummer Bradley van Dijk is al jaren het doelwit van deze groep. Niet alleen hij, maar ook zijn familie, vrienden en buren werden doelwit van de groep. De twee jonge verdachten zouden zich volgens de politie ook schuldig hebben gemaakt aan deze bedreigingen aan zijn adres. Het onderzoek naar dit kartel loopt nog. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze ‘omvangrijke’ zaak niet uit.

Andere aanhoudingen

Het net rond dit kartel lijkt zich langzaam maar zeker te sluiten, nadat NH verhalen hierover publiceerde. Vorige week zijn al een 26-jarige man uit Deurne en een 39-jarige man uit Venlo opgepakt door de politie.

Zij zouden deze Telegram-groep beheren. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van bedreigingen, stalking en deelname aan een criminele organisatie. Woensdag werd al duidelijk dat deze mannen nog zeker twee weken vast zitten. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.