Opnieuw extra veiligheidsmaatregelen voor leggen van struikelstenen Bussum en Naarden

Door Redactie ’t Gooi

Bij het leggen van struikelstenen in de gemeente Gooise Meren wordt opnieuw beveiliging ingezet. Vanaf vandaag worden er nieuwe zogeheten stolpersteine gelegd in Bussum en Naarden om joden en andere slachtoffers te herdenken die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd en vermoord. 

De extra beveiliging is volgens Stichting Struikelstenen Gooise Meren nodig vanwege het groeiend antisemitisme en de oorlog tussen Israël en Hamas. De beveiliging is zowel zichtbaar als onzichtbaar aanwezig, zegt Willem de Jonge namens de stichting.

In Naarden en Bussum werden in oktober vorig jaar al struikelstenen gelegd, op dat moment werden ook veiligheidsmaatregelen genomen. 

Nieuwe struikelstenen

De eerste nieuwe struikelstenen komen aan de Waldecklaan in Bussum. Daarna volgen de Regentesselaan, de Corverlaan, de Comeniuslaan en de Bisonstraat. Tijdens de legging vertelt voormalig NOS-nieuwlezer Gerard Arninkhof de verhalen van de voormalige bewoners, die door de nazi’s zijn gedeporteerd en vermoord in verschillende concentratiekampen.

Op maandag 15 april komen er nog meer struikelstenen in de gemeente. Dan worden er ook een aantal in Naarden gelegd. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.