Opknappen vervallen Bussums pand niet makkelijk: nieuwe aannemer nodig

Verslag streekredactie NHGooi/GooiTV: Ingmar Meijer.

 

Het opknappen van het al jaren vervallen Bussumse gebouw De Vonk blijkt lastiger dan gedacht. De Stichting Vrienden van Victorie zou het pand onder handen gaan nemen, maar laten weten dat het toch niet lukt. Nu gaat een andere partij het werk overnemen. Als alles volgens plan verloopt is het werk begin volgend jaar af.

Het werk wordt overgenomen door R&R, het bedrijf van Bussumer Ronald Ruisendaal. Het al jaren vervallen gebouw moet razendsnel worden omgebouwd tot horecagelegenheid met leerwerkbedrijf. De gemeente heeft ondertussen groen licht gegeven. 

Wedstrijd

Het pand is beeldbepalend voor de buurt en dus wil gemeente Gooise Meren het gebouw graag behouden. De gemeente wil het pand alleen niet zelf opknappen, dus moet een andere partij de klus klaren. Eerder is daarvoor een soort wedstrijd uitgeschreven, Stichting Vrienden van Victorie kwam als beste uit de bus. Vorig jaar heeft de gemeente met deze stichting een overeenkomst gesloten. Daarmee gingen ‘de vrienden’ akkoord met de verplichting om De Vonk in ere te herstellen en daarna de horecazaak te exploiteren.

Hersteltermijn

Maar in het afgelopen jaar is de stichting er niet in geslaagd om een start te maken met de renovatie. Volgens de gemeente is de bedenker van het winnende plan tekort geschoten. De stichting heeft nog een hersteltermijn gekregen van vier weken, maar ook dat bleek niet voldoende te zijn. Daarom is er gezocht naar een andere partij om het plan alsnog waar te maken.

“De nieuwe ontwikkelaar wil een vliegende start maken met de renovatie van De Vonk, zodat het pand zo snel mogelijk weer bijdraagt aan de vitaliteit en gastvrijheid van het centrum van Bussum”, laat de gemeente Gooise Meren weten. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.