Opgepast: tijgermuggen gevonden in ’t Gooi

Door Redactie

De tijgermug is gespot in ’t Gooi. In de gemeente Gooise Meren (waar Naarden, Bussum, Muiden en Muiderberg onder vallen). Hoeveel het er precies zijn is niet duidelijk, maar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) grijpt in ieder geval wel in om te zorgen dat het er niet meer worden. 

Het is niet duidelijk waar ze precies zijn gevonden, maar in een straal van 500 meter rondom de vondst wordt nu actief bestreden. Daar gaan bestrijders aan de slag om ‘geschikte broedplaatsen’, voornamelijk plekken waar stilstaand water op vormt, te verwijderen. Als het niet lukt om de plekken te verwijderen, wordt er gespoten met een middel dat de eitjes van de muggen doodt. 

Mensen die binnen die straal van 500 meter wonen, hebben een brief gekregen waarin de maatregelen staan uitgelegd. In de brief, in handen van NH, staat onder andere dat er mogelijk bestrijders aanbellen om de tuin te controleren. Ook krijgen mensen tips om zelf te zorgen dat er geen broedplaatsen ontstaan, bijvoorbeeld door rommel op te ruimen zodat er geen laagje water op kan vormen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.