Op deze Hilversumse plek komen mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden samen

Door Fabian van der Gijze

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, komt er veel op je af. In Hilversum is daardoor een speciale plek ontstaan, namelijk Viore. Viore is een gastvrij centrum voor iedereen die leeft met kanker. Of je nu zelf kanker hebt (gehad), naaste of nabestaande bent. NH liep een dag mee.

Wanneer je binnen stapt, moet het meteen voelen als een warm bad. Het gebouw is versierd met zelfgemaakte kunst en gedoneerde spullen. Alles om er maar voor te zorgen dat je even kan ontspannen en kan ontsnappen.

Ook al is Viore er voor mensen die te maken hebben gehad met kanker, gaat het niet zo vaak over de ziekte. “Wij zien en spreken elkaar al meer dan één jaar en vandaag was toevallig de eerste keer dat we spraken over de ziekte. Dat kwam omdat ik jarig ben en ik niet had verwacht er nog te zijn”, vertelt een bezoeker. “Ik kom hier persoonlijk echt voor de fijne connectie en de leuke activiteiten.”

Diverse activiteiten

Er zijn verschillende soorten activiteiten bij Viore. Zo kan je creatief aan de slag gaan tijdens het schilderen, meezingen met het koor, maar je kan Viore ook bezoeken om te praten met een gids. Mocht je ergens tegen aan lopen, kan je zo’n gesprek aanvragen.

Verder is er ook een mogelijkheid om je uiterlijk te laten verzorgen bij een specialist. “De medische behandelingen kunnen zowel fysiek als psychisch een grote impact hebben”, vertelt Mary Faber. Welke behandelingen er mogelijk zijn is geheel persoons- en situatie gebonden. Zo kan je langs komen voor camouflerende make-up, haarverzorging en een aangepast massage aanbod. “Alles om je zelf weer wat lekkerder in je vel te laten voelen”, aldus Mary.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.