Op de bres voor zwemles: duizenden badeendjes ‘racen’ in Naarder vestinggracht

Door Toos en Frits van den Berg (NH Gooi/GooiTV)
Drieduizend badeendjes gingen afgelopen weekend de Naarder vestinggrachten in. Met de opbrengst van de wedstrijd kunnen kinderen van wie de ouders geen geld hebben voor zwemles toch leren zwemmen.
Het aantal kinderen met een zwemdiploma is de afgelopen jaren afgenomen. Tijdens de corona-pandemiejaren waren de zwembaden dicht, waardoor zwemlessen niet konden worden gegeven, maar ook de kosten van de zwemlessen voor ouders spelen mee. Via Jeugdfonds Sport & Cultuur wordt geld beschikbaar gesteld voor zwemlessen voor kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor zwemles. Het halen van een A-diploma kost per kind ongeveer 700 euro.

Prijs

Olympisch Kampioen Open Water Zwemmen en Naardernees Ferry Weertman opende de traditionele Badeendjes. Iedereen kon voor vijf euro een eendje kopen. Kwam jouw eendje als één van de eerste twintig over de eindstreep dan was de prijs voor jou.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.