Ondanks te dure Kustvisie komt Huizer skatebaan er, alleen wel iets later

De aanleg van de skatebaan in Huizen is klaar voor de start. De aanwezige zandhopen laten zien dat de bouw eigenlijk al begonnen moest zijn, alleen een te dure ‘Kustvisie’ zorgde voor een beetje vertraging. Voor het eind van het jaar kan de eerste skater daar een rondje maken, belooft de gemeente.

De behoorlijk verloederde skatebaan in Huizen is al enige tijd toe aan vervanging. Dit zou gebeuren als onderdeel van het totaalproject Kustvisie, waarmee de Zomerkade en Gooierhoofd een grondige renovatie krijgen. De moeilijkheid zit nog even in het feit dat ontwerp voor het hele gebied te duur is, volgens de gemeente.

Geen subsidie mislopen

Daarmee ontstond het risico dat de aanleg skatebaan grote vertraging zou oplopen en daardoor de benodigde subsidie mis zou lopen. Om dat te voorkomen heeft Huizen nu besloten het project ‘los te koppelen’ van het totale renovatieplan en dus alvast te beginnen met het opknappen van de skatebaan.

De herinrichting van park Gooierhoofd volgt daarna en het laatste onderdeel van het grote project is dan de opknapbeurt van de Zomerkade. Doordat de gemeente opnieuw naar het kostenplaatje moet kijken, was de indruk gewekt dat het ontwerp van de skatebaan ook te duur is en er dus een nieuw plan zou moeten komen.

Hetzelfde ontwerp

Dat klopt niet: het project heeft helemaal zijn eigen budget en kan los van de totale Kustvisie gestalte krijgen. “Het is dus niet zo dat er aanpassingen aan het ontwerp van de skatebaan komen”, benadrukt de gemeente. Goed nieuws voor de gebruikers van de baan, zij hebben namelijk meegeholpen met het ontwerpen ervan.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.