Oekraïense vluchtelingen nodigen buurtgenoten uit: Burendag groot succes

Door Redactie

Elkaar leren kennen: dat was vandaag het doel van de groep Oekraïense vluchtelingen op het Huizer Ellertsveld. De groep woont al twee jaar in de plaats, maar verhuisden in februari naar de tijdelijke nieuwe locatie. Vandaag organiseerden ze een Burendag. En met succes: zo’n 100 omwonenden kwamen langs om een kijkje te nemen.

De groep van zo’n 60 bewoners, die allemaal een lichamelijke of geestelijke beperking hebben, stonden volgens organisator Lion Kalentjev om 14.00 uur al te trappelen: “We begonnen met een openingswoordje, waarna de groep begon met hun optreden. Ze hadden een toneelstuk ingestudeerd. Ze hebben echt hun best gedaan: tot de maskers aan toe hebben ze alles zelf bedacht en gemaakt.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

De buurtbewoners waren net zoals de bewoners zelf razend enthousiast. Volgens Oekraïense traditie kregen de gasten brood gemaakt met zout. “Dat doen ze daar om mensen welkom te heten.” Tot het einde van de middag was er de gelegenheid om rond te kijken, en met elkaar te kletsen.

Vrijwilligers

Kalentjev laat weten dat ze zich meteen geen zorgen meer hoeven te maken over een vrijwilligerstekort: “De reacties waren supergoed. Er zijn gelijk mensen die hebben aangeboden om te vrijwilligen, of te komen helpen als dat een keertje nodig is. Dat is geweldig.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.