Nog veel vraagtekens rond steekpartij: Hilversummer (39) blijft vastzitten

Door Lisa Dekker

Het blijft vooralsnog onduidelijk waarom een Hilversummer (39) afgelopen januari vanuit het niets twee mensen zou hebben neergestoken. Vandaag stond de verdachte tussentijds voor de rechter. Hij blijft voorlopig vastzitten.

Bij de steekpartij raakten twee mensen gewond. Omstanders, waaronder kleine kinderen, zouden het allemaal hebben zien gebeuren. De verdachte zou op klaarlichte dag beide slachtoffers hebben gestoken met een mes. Justitie verdenkt de man uit Hilversum van poging tot doodslag.

‘Een zeer groot litteken’

Op camerabeelden zou te zien zijn hoe de man de twee slachtoffers neerstak. Eén slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond in zijn gezicht. Volgens zijn advocaat heeft hij een ‘zeer groot litteken’ aan het incident overgehouden, waardoor hij nu genoodzaakt zou zijn om zijn baard te laten groeien om de verwonding te verhullen.

Ondanks de ernstige verwondingen van beide slachtoffers hebben zij tot nu toe niet meegewerkt aan letselonderzoek. Het is onduidelijk waarom niet. Hun advocaat zei er bij haar cliënten op aan te dringen dat de slachtoffers alsnog meewerken aan het onderzoek. De slachtoffers waren vandaag niet aanwezig in de rechtszaal.

Korte verklaring

De verdachte is een 39-jarige man uit Hilversum en werd geboren in Syrië. In de rechtszaal was ook een tolk aanwezig, die de verdachte bij stond. Wat de aanleiding voor de steekpartij is geweest, blijft onduidelijk. De zaak werd vandaag verder niet inhoudelijk behandeld.

In een korte verklaring zei de verdachte wel dat de twee slachtoffers hem zouden hebben aangevallen en mishandeld. De verdachte zei geen mes te hebben gebruikt. Toen de rechter aan hem vroeg hoe de slachtoffers dan aan hun steekwonden zijn gekomen, wist de verdachte dit niet. 

Voldoende ernstige bezwaren

Vanwege de zware beschuldigingen wees de rechter een verzoek tot vrijlating van de man af. Volgens de rechter zijn er ‘voldoende ernstige bezwaren’ om de verdachte nog langer vast te laten zitten.

Op 5 juli staat de verdachte opnieuw voor de rechter. Dan gaat de zaak verder.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.