Nog maar weinig aanknopingspunten over onbekende familie op onafgemaakt schilderij

Verslag streekredactie NHGooi/GooiTV: Mischa Spelt.

De zoektocht naar de nog onbekende familie op een schilderij van Dirk Smorenburg heeft weinig aanknopingspunten opgeleverd. Dat vertelt Hans Heijnen op NH Gooi Radio.

Begin juni deed Hans een oproep op NH Helpt. Via de kleinzoon van schilder Dirk Smorenburg verkreeg hij een schilderij, waarop een moeder met haar vermoedelijk drie jonge zoons staan. Het is schilderij is nooit voltooid, omdat Smorenberg in 1960 overleed. De jongens moeten inmiddels in de 70 zijn en Hans hoopt dat hij ze alsnog het schilderij kan teruggeven.

Aan aandacht geen gebrek: de website is goed bezocht, vertelt de kunsthandelaar uit Loosdrecht. Maar gouden tips zijn er nog niet binnengekomen.

Hans blijft voorlopig doorzoeken. Wat hij met het schilderij doet als de familie nooit gevonden wordt? Sowieso niet wegdoen.

“Dat gebeurt eigenlijk zelden, want dat is gewoon zonde. Het blijft gewoon mooie kunst”. Maar de kunsthandelaar hoopt vurig dat de familie nog gevonden wordt en dat die het schilderij overnemen. “Ik denk dat voor hun ook emotionele waarde zou hebben. Ik blijf positief en ik denk dat we die mensen wel gaan vinden.”

Luister het interview met Hans hier terug.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.