Nog maar drie ton euro beschikbaar voor Hilversumse initiatieven

Door Daan Bakker

Voor de viering van het 600 jarig bestaan heeft de gemeente Hilversum in totaal anderhalf miljoen euro beschikbaar gesteld voor feestelijke evenementen dit jaar. Van die pot geld is zeshonderdduizend voor initiatieven van Hilversummers zelf. Hier is nu de helft nog ongeveer van over en de gemeente staat te popelen om het geld uit te geven.

De gemeente Hilversum liet onlangs weten dat er ‘drie ton over is’ van de pot geld die Hilversummers zelf mogen uitgeven. Dat is de helft van het bedrag wat in totaal uitgegeven mag worden. Het geld is bedoeld om ideeën van de inwoners zelf te realiseren.  De 600 jaar oude stad wil ook graag de andere helft van het geld beschikbaar stellen voor haar inwoners alleen komt het feest wel snel dichterbij: in maart starten al de festiviteiten. 

Ton per maand

Op 4 maart bestaat de stad officieel 600 jaar maar de festiviteiten gaan 2 maart al van start tijdens het ‘jubileumweekend’. Dus de gemeente heeft nog maar drie maanden om drie ton uit te geven. Daarom vraagt Hilversum nu aan alle inwoners om ideeën in te sturen. “De helft van het geld is al op, dus wees op tijd en stuur je ideeën in!”, zo worden mensen aangespoord creatief te worden.

Meer dan 100 ideeën zijn al ingestuurd naar de website van Hilversum 600. Hiervan zijn er tot nu toe maar een handjevol van geselecteerd om echt uitgevoerd te gaan worden. De vierde aanvraagronde net is van start gegaan en ideeën insturen kan nog tot 18 januari.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.