Nieuwe smultrend in het Gooi: Bussum heeft nu de ‘pofferpouce’

Door Noor van Scherpenzeel

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de crompouce-trend, is er nu ook de ‘pofferpouce’: een tompouce in de vorm van een poffertje. Poffertjeskraam De Gooische Poffer in Bussum kwam op het idee en zijn creatie gooit hoge ogen bij liefhebbers van de roze lekkernij.

Eerder kwamen de crompouce (croissant-tompouce), de frikanpouce (frikandel-tompouce) en zelfs de haringpouce voorbij. Die combinaties vallen niet altijd in de smaak, maar de pofferpoucen van De Gooische Poffer in Bussum gaan als warme broodjes over de toonbank. 

Het idee kwam van eigenaar Peter Voogd, die wilde inspelen op de trend. “Kijk, eigenlijk is het natuurlijk simpelweg een slimme marketingtruc”, zegt hij eerlijk. “Maar het is ook gewoon echt heel lekker.”

De pofferpouce bestaat uit twee poffertjes, met in het midden Zwitserse room en bovenop een laagje witte chocolade. Afgelopen weekend ging de eerste pofferpouce over de toonbank. “We stonden met de foodtruck op Muiderslot en iedereen wilde er wel eentje. Ik zou niet weten hoeveel we er precies verkocht hebben, maar het waren er echt heel veel.”

Wij hebben de pofferpouce vast uitgeprobeerd, te zien in de onderstaande video:

Pepernotenpoffer

De zoon van de eigenaar, Tjibbe Pabon, werkt doordeweeks bij een IT-bedrijf en doet daarnaast de marketing van De Gooische Poffer. Hij maakte een video over de pofferpouce en die ging gelijk viral op TikTok. Binnen een paar dagen was die al ruim 130.000 keer bekeken.

“Best goed, maar het kan beter” zegt Pabon. “Volgende week hopen we nog meer views te halen.” De Gooische Poffer presenteert dan de ‘pepernotenpoffer’. Het blijft nog even een geheim hoe die eruit komt te zien. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.