Nieuw seizoen, nieuwe klasse: RC Hilversum toont veerkracht ondanks financiële dip

Door Thomas Brood

Recordkampioen RC Hilversum heeft er vrijwillig voor gekozen om dit seizoen in de tweede klasse uit te komen. “De sponsorgelden liepen terug. Wij hebben gelukkig een reserve, maar die is niet diep genoeg om een team te financieren. Daarop hebben wij besloten om in de tweede klasse uit te komen”, vertelt Hilversum-voorzitter Raymond van Diessen.

Zonder buitenlandse spelers begon RC Hilversum afgelopen zondag aan de competitie. Onder aanvoering van speler en coach Mike Barten versloeg RC Hilversum het tweede van Castricum met 35-12. “Er is veel gebeurd bij onze club. Dat wij dan zo mogen winnen dat is wel kicken”, vertelt Joost Besamusca na afloop.

Zwaar weer

RC Hilversum doet dus een behoorlijke stap terug. Clubmensen Raymond van Diessen en Mike Barten zagen dit ook en zetten de schouders eronder. “Ik speel hier al sinds mijn vierde en het gaat mij aan mijn hart als het niet goed gaat met de club”, vertelt Barten. De speler van Hilversum hoopt dat er volgend jaar weer spelers terugkeren die de club dit jaar hebben verlaten. “Ik ben een clublid in hart en nieren en loop al meer dan 55 jaar rond. Dat clubje gaat mij aan mijn hart samen met de cultuur en samenhorigheid”, vult Van Diessen aan.

Voorbijgestreefd

De 19-voudig landskampioen is inmiddels voorbijgestreefd door clubs zoals RFC Haarlem, RC Eemland en ’t Gooi. “Dat was niet gebeurd als wij niet wat pro-actiever waren geweest om onze sponsorgroep uit te breiden. Daar hebben wij lang succes van gehad en dan slaap je een beetje in. Zo word je voorbijgelopen door teams die ook bezig zijn zich te professionaliseren. Daar hebben wij een slag gemist”, zegt Van Diessen eerlijk.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.