Niet te vermurwen: eenzame protestant brengt zelfs de nacht door in Hilversum om televisiegids

Door Noor van Scherpenzeel & Erik Bootsman

Piet van den Berg, de boze protestant die sinds gisteren in Hilversum een ‘zitprotest’ houdt om zijn gelijk te halen over een nieuw ontvangen televisiegids, neemt zijn kwestie serieus. Uit protest heeft hij zelfs de nacht doorgebracht voor het Hilversumse M-gebouw. Hij is nog steeds erg boos. Ook omdat de politie hem heeft geprobeerd weg te krijgen. 

“Afgelopen nacht is niet erg leuk geweest”, zegt de eenzame protestant. “Van de politie moest ik gisteravond in mijn auto gaan zitten, anders zou ik een grote boete krijgen. Dan denk ik: mens, waar zijn jullie mee bezig? Ik moest terug naar Dordrecht. Ik heb gezegd: dat doe ik niet!” 

Van den Berg zit sinds maandagochtend vroeg op een witte tuinstoel langs de weg. Hij heeft al jaren een abonnement op TrosKompas, maar de laatste maanden is ‘ie een paar keer niet bezorgd. Na telefoontjes naar de omroep ontving hij de gids dan een paar dagen later, tot afgelopen week. Toen kwam helemaal niks meer door de bus. 

Eisen

Volgens de AVROTROS heeft hij inmiddels een nieuwe TrosKompas ontvangen, maar dat is voor Van den Berg nog niet voldoende. “Ik eis een reiskostenvergoeding van 30 euro. Ook wil ik een telefoonnummer die ik altijd gratis kan bellen als ik mijn gids niet ontvangen heb.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Van den Berg op deze manier protesteert. Enkele jaren geleden protesteerde hij vier jaar lang voor het kantoor van zorgverzekeraar Achmea om zijn geld terug te krijgen. Jaren eerder deed hij hetzelfde voor het politiebureau in zijn woonplaats, omdat hij vond dat hij onterecht het bureau was uitgezet. Daar bood zelfs de korpsleiding haar excuses voor aan, maar dat ging hem niet ver genoeg: ook de betrokken agenten moesten dat doen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.