Nepagent probeert telefonisch meerdere Bussumers op te lichten

Door NH Gooi

Een man die zich voordoet als politieagent heeft gisteravond geprobeerd om telefonisch meerdere Bussumers op te lichten. Dat meldt de politie. 

De ‘politieagent’ hing steevast hetzelfde verhaal op. Hij vertelde dat hij van de politie was en dat de persoon aan de telefoon gevaar liep. In zijn verhaal vertelde hij dat er verdachten waren aangehouden die een briefje bij zich droegen, met daarop de naam en het adres van de persoon aan de telefoon. 

De nepagent vroeg vervolgens of mensen aan de lijn geld en waardevolle spullen in huis hebben, want dan zou ‘de politie’ langskomen om die spullen op te halen en ‘in bewaring te nemen’. 

Truc komt vaker voor

Voor zover bekend is er niemand in het verhaal van de oplichter getrapt. De meeste mensen hingen de telefoon op en belden daarna met de echte politie. 

Volgens de politie komt deze oplichtingstruc vaker voor. “Telefonische oplichters maken regelmatig gebruik van nieuwe trucs om mensen geld afhandig te maken. Het is goed om te weten dat de politie nooit mensen belt en vraagt naar waardevolle spullen of geld, of aanbiedt om deze spullen op te halen”, zo klinkt het. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.