Na degradatie besluiten hockeyclub Laren en trainer Lucas Rey wegen te scheiden

Hockeyclub Laren neemt afscheid van trainer Lucas Rey. Dat hebben beide partijen na gezamenlijk overleg besloten. De Argentijnse coach werkte slechts één seizoen voor de degradant uit de hoofdklasse.

Laren keerde vorig seizoen na een afwezigheid van negen jaar terug op het hoogste hockeyniveau van Nederland. Lucas Rey kreeg de lastige taak om de Gooise club in de hoofdklasse te houden. 

De 41-jarige Argentijn won met zijn land in 2016 olympisch goud in Rio de Janeiro. Daarnaast hockeyde hij in het seizoen 2007-2008 in het lichtblauwe shirt aan de Eemnesserweg.

Toch liep het dit seizoen niet zoals gewenst, na 22 wedstrijden eindigde Laren op de 11e en één na laatste plek. Dat betekent degradatie. Naast Rey vertrekken ook assistent-coach Maarten Jansen en teammanager Jacqueline Mol. Jansen was sinds 2020 actief bij de club, Mol maar liefst zeven jaar.

Verder lijkt wel het grootste deel van de selectie te blijven bij Laren. Alleen Floris Kuiper, Xavier van de Kasteele en James Drummond verlaten de club.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.