Mysterieuze gijzeling: wat heeft er zich afgespeeld in vervallen Larense villa?

Er is nog veel onduidelijk over wat er zich maandagavond in een vervallen huis aan de Rijksweg Oost in Laren heeft afgespeeld. Een man zou daar mogelijk urenlang zijn gegijzeld en mishandeld. Drie verdachten werden dinsdag opgepakt. Zij zitten nog vast. De eigenaar van de woning wil geen commentaar geven.

Een oplettende voorbijganger belde dinsdag de politie nadat hij een verdwaalde man langs de snelweg zag lopen. Hij zou urenlang zijn gegijzeld en mishandeld in een vervallen huis, iets verderop aan de Rijksweg Oost in Laren.

De politie rukte massaal uit naar de villa, die al enige tijd zou zijn bewoond door krakers. Daar arresteerde de politie twee verdachten op verdenking van gijzeling en mishandeling. Een andere verdachte werd in de buurt aangehouden. Ook werden er vier honden meegenomen.

Italiaanse krakers

Over de toestand van het slachtoffer kan de politie op dit moment nog niets zeggen. Ook wil de politie niets zeggen over de relatie van de verdachten met het huis. Of de verdachten de bewoners van het huis zijn, blijft vooralsnog onduidelijk. De bewoners zouden krakers zijn, die in maart een ander huis aan de Franslangeveldlaan in Laren hebben geraakt. Zij zouden volgens buurtbewoners daar deel uitmaken van een krakerscollectief. 

Destijds zeiden deze krakers tegen NH dat dat zij Italiaanse kunstenaars zijn. “We zijn een groep muzikanten en we zoeken om te leven”, zei een van de krakers tegen NH.

Buurtbewoners aan de Franslangeveldlaan zeggen tegen NH dat de krakers al enige tijd aan de Rijksweg Oost woonden, voordat zij in maart dit jaar het huis in hun straat kraakten. Dat huis stond al zo’n dertig jaar leeg. Andere bronnen zeggen dat de krakers al zo’n twee jaar in de vervallen villa aan de Rijksweg Oost woonden en dat het daar juist zou gaan om een anti-kraakwoning met toestemming van de eigenaar.

Eigenaar in het buitenland

De eigenaren van de vervallen villa zitten in het buitenland en willen geen commentaar geven op de zaak. De eigenaren zouden het huis willen verbouwen en zouden nog bezig zijn met het op orde krijgen van de juiste papieren.

Vanaf de openbare weg is te zien hoe vervallen het huis is. Afval ligt verspreid over het terrein; ramen zijn kapot en er is graffiti op het huis gespoten.

Onderzoek loopt nog

Wat er zich nu precies heeft afgespeeld maandagavond op het terrein blijft vooralsnog onduidelijk. De politie zit nog midden in het onderzoek. De verdachten zitten in ieder geval nog vast, laat de politie weten.

Hoogstwaarschijnlijk wordt vrijdag bekend of de verdachten langer vast blijven zitten en of ze worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.