Muziektent weg, stukje omfietsen en geen bussen: Kerkbrink Hilversum krijg nieuw gezicht

Door Wouter Schutte

Zo’n zeventig belangstellenden waren dinsdagavond aanwezig in de Grote Kerk van Hilversum waar een informatiebijeenkomst plaatsvond over het voorlopige ontwerp over de nieuwe inrichting van de Kerkbrink. De gemeente presenteerde deze avond haar plannen voor het grijze plein in het centrum van het dorp. Eén ding is zeker, de muziektent maakt geen deel uit van de plannen.

Niet iedereen is tevreden met de uitkomsten in het ontwerp. Vooral Rover en de Fietsersbond lieten via sociale media duidelijk van zich horen, waarbij extra aandacht voor de veiligheid van voetgangers en het verleggen van buslijnen buslijn 1 en lijn 121 de boventoon voerden. Wethouder Arno Scheepers, verantwoordelijk voor de herinrichting, ziet vooral mogelijkheden: “We leiden de fietsers achter het Museum en de Kerk langs, dat is 20 tot 25 seconden omfietsen, maar we zorgen er wel voor dat aan die kant van de centrumkant (Oude Torenstraat) een dubbelzijdig fietspad komt, zodat je niet extra de ring hoeft over te steken. Het is een van de oplossingen waarover we met de fietsersbond hebben gesproken.”

Naast kritische vragen over de fietsroutes het omleiden van het openbaar vervoer vroegen een aantal aanwezigen extra aandacht voor biodiversiteit, de waterhuishouding en het voorkomen van licht- en geluidsoverlast bij evenementen. Scheepers: “Dat heeft onze aandacht. Zeker met de samenloop van de viering van 600 jaar Hilversum is nog wel een uitdaging.”

Knopen doorhakken

Mensen met ideeën kunnen deze de komende weken nog indienen. Komende weken is het mogelijk tegen het ontwerp zienswijzen in te dienen.  Scheepers blijft onverminderd enthousiast. “Het is in eerste instantie complex, maar op enig moment moet je knopen doorhakken. Niet iedereen gaat maximaal zijn wensen terugvinden in het ontwerp.” Scheepers denkt dat het definitieve ontwerp voor alle gebruikers acceptabel zal zijn.

Het plan moet eind 2024, begin 2025 klaar zijn.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.