Muiderbergse drugswoning tot mei op slot na vondst recordhoeveelheid ketamine

Door Sjoerd Stoop

Het huis in Muiderberg waar begin dit jaar een recordhoeveelheid ketamine werd gevonden, blijft nog zeker drie maanden op slot. Dat heeft burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren besloten. Door de maatregel hoopt de burgemeester dat de rust terugkeert in de straat.

De politie vond bij de inval aan de Googweg begin dit jaar liefst 2.000 kilo ketamine, de grootste vangst ooit in Nederland. De drugs hebben een totale straatwaarde van zo’n 55 miljoen euro. Naast de ketamine werden nog enkele kilo’s harddrugs gevonden. 

De inval ging ook niet onopgemerkt voorbij aan de redelijk rustige straat. Een flinke groep zwaarbewapende agenten stormde ’s avonds het huis binnen. 

Woning gesloten

Een dag na de inval besloot burgemeester Han ter Heegde het huis al te verzegelen. Nu wordt dus besloten dat het huis tot eind april op slot moet blijven en op geen enkele manier mag worden gebruikt. 

Door de woning te sluiten is drugshandel op dat adres niet meer mogelijk en verdwijnt ‘de loop’ naar het pand. Daarmee moet de rust terugkeren. Ook hoopt de burgemeester het signaal af te geven dat het bezitten en verhandelen van grote hoeveelheden drugs door de gemeente niet getolereerd wordt. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.