Motorrijder met ernstige verwondingen naar ziekenhuis na ongeluk

Door Redactie

In de Alexiatunnel in Hilversum is vanavond een motorrijder onderuit gegaan. De bestuurder is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

De melding kwam rond 20.00 uur binnen bij de hulpdiensten. Een woordvoerder van de politie vertelt tegen NH dat het waarschijnlijk om een eenzijdig ongeluk gaat. “De bestuurder is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht”, vertelt ze.

Hoe de bestuurder heeft kunnen vallen is nog niet bekend. “We moeten nog onderzoeken wat er precies is gebeurd”, aldus de woordvoerder. De tunnel is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer.

Het gebied rondom de tunnel ging onlangs nog op de schop om het veiliger te maken. Omwonenden en gebruikers van de tunnel maakten zich al langere tijd zorgen om de verkeersveiligheid bij de tunnel. 

Zorgen om veiligheid

De zorgen om de veiligheid rondom de tunnel namen vlak na de opening ervan in 2022 al toe. De naastgelegen basisschool De Wilgetoren trok ook aan bel vanwege de veiligheid van de leerlingen.

Tekst gaat door onder de foto.

De directeur van de basisschool sprak toen over ‘een zorgelijke situatie’. “Voorheen lag er een spoorwegovergang waar je moest wachten. Daardoor kwam er niet continu verkeer hierlangs. Met de tunnel is dat er wel en is het voor auto’s mogelijk om doorgaand gas te geven omdat ze geen natuurlijke stop hebben.” 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.