Meteen verkocht na eerste blik in de trein: Hilversums echtpaar 65 jaar getrouwd

Door Amanda Algra & Daan Bakker

Groot feest voor het Hilversumse echtpaar Geluk-van Barneveld: ze zijn deze week 65 jaar getrouwd. En dat betekent een huis vol visite, een hoop slingers en bezoek van de burgemeester. 

“Ik zag haar in de trein stappen en ik was meteen verkocht”, lacht meneer. Wie het aan de heer Geluk vraagt krijgt een duidelijk antwoord: het was liefde op het eerste gezicht. Maar het duurde even voordat de vonk oversprong. “Ik had hem niet gezien, ik wist het helemaal niet”, vertelt mevrouw lachend. 

Beveiligingssysteem

Het echtpaar heeft nog veel anekdotes over de beginjaren van hun liefde. Als is het maar over de verlovingsring.

De verloving zorgde er natuurlijk voor dat mevrouw van Barneveld een ring om haar vinger kreeg. ‘Een soort beveiligingssysteem’, noemt de heer Geluk het grappend. En of dit heeft gewerkt. Inmiddels is het paar zes kinderen, negentien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen verder en zijn ze nog steeds dolgelukkig met elkaar.

Tegeltje

Wie binnenkomt bij het 65-jarige bruidspaar staat oog in oog met het wit-blauwe tegeltje. ‘Liefde bestaat uit duizend kleine lieve dingen’, staat erop geschreven. Het zou niet gaan om de grote dingen, maar juist kleinere dingen zoals de gezelligheid samen, zo weten ze.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.