Met z’n allen fietsen over de ring in Hilversum; eerste ideeën voor feestelijk jaar komen binnen

Door NH Gooi

In 2024 bestaat Hilversum 600 jaar en de gemeente wil dit groots vieren. Iedereen wordt opgeroepen om ideeën aan te dragen. Ineke Gnodde heeft het plan om de ring af te zetten en met minimaal 600 mensen eroverheen te fietsen. “Iedereen is welkom om aan te sluiten, en mee te fietsen”, zegt ze tegen NH.  

Ineke is geïnspireerd door wereldsteden waar elke zondag straten worden afgesloten voor verkeer en je over de weg kunt fietsen en wandelen. “Ik word helemaal blij als ik zie dat ze met z’n allen over de weg fietsen. Fietsen is socialer en gezelliger dan een auto”, vertelt ze.

De bedoeling is om de Hilversumse ring op een zaterdag of zondag af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer en met – in ieder geval 600 mensen – rondjes te gaan fietsen. In al haar enthousiasme heeft ze ook gelijk een petitie aangemaakt om het evenement aandacht te geven en zo te weten hoeveel mensen het leuk zouden vinden. Na de zomer gaat ze de fietsersbond benaderen en nodigt ze iedereen uit die meer betrokken wil zijn. Dan hoopt ze dat het nog meer gaat groeien. 

Er is subsidie beschikbaar voor, zoals de gemeente het zelf noemt, ‘briljante initiatieven’. Je kunt je idee hier indienen. Subsidie aanvragen kan maandelijks van 1 oktober 2023 tot en met 1 oktober 2024. De aanvraag sluit iedere keer twee weken voor de eerste van de maand. En een commissie van vijf Hilversumse vertegenwoordigers beoordeelt de aanvraag. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.