Met warme dagen zitten zij goed, dit zijn de ‘koelste’ banen in ’t Gooi

Door Nina Vermeulen & Fabian van der Gijze (NH Gooi/GooiTV)

Het is en blijft met temperaturen rond de 30 graden erg warm. Sommigen hebben tijdens hun werk het zweet op hun voorhoofd staan, anderen hebben geluk: zij hebben verkoelende baan. Dit zijn de ‘koelste’ banen in ’t Gooi.

IJssalon de Hoop Blaricum

Caroline Kooij, eigenaresse van IJssalon de Hoop, is inmiddels de vierde generatie van het familiebedrijf. Op warme dagen als deze komen mensen af en aan om een ijsje te halen. “Vooral in de avonden loopt het storm, dan komen mensen na het barbecueën of zwemmen een bolletje ijs halen. Gelukkig hebben we een batterij aan personeel waardoor wij iedereen die langskomt voor een ijsje, meteen kunnen helpen.”

Op drukke momenten is het voor Caroline af en toe moeilijk om het hoofd koel te houden. Toch werkt ze volle bak. Gelukkig is ze omringt door de lekkerste ijssmaken en is het in de keuken koud door de airco. “Op dagen waarop iedereen langzamer gaat, gaan wij juist harder. Dat vraagt af en toe om verkoeling in de airco of een ijsje in mijn pauze.” 

Zwembad Sijsjesberg Huizen

Daniel Wichers is leidinggevende van zwembad de Sijsjesberg en rent op zomerse dagen van hot naar her: “Dagen zoals deze zijn super, iedereen is lekker aan het recreëren. Alleen in de weekenden is het druk. Dat eist weleens zijn tol. Dan kom ik ’s avonds thuis en kan ik niks meer.” 

Gelukkig zijn er tijdens het ploeteren ook momenten waarop het treft om in een zwembad te werken. “De hitte houd ik vol door water in de vriezer te gooien, veel te blijven drinken en af en toe op kantoor in de airco te werken. Ik ben Braziliaan, dus ik kan er wel tegen. En op dit soort warme dagen vallen we ook wel eens ‘per ongeluk’ in het water.”  

“Zo’n plek waar iedereen graag verblijft geeft een trots gevoel. Dat ik dit voor iedereen mogelijk kan maken vind ik geweldig, dan kan ik het wel aan om te ploeteren terwijl anderen lekker genieten. En we duiken aan het eind van de dag met de hele ploeg nog even het zwembad in, zeker een goede manier om mijn hoofd koel te houden!”  

Vet bevriezen bij M-Tropical Studio Hilversum

Eigenaresse van M-Tropical Studio, Maria Maciel Swier houdt zich onder andere bezig met vet bevriezing. “Tussen de behandelingen moet 6 tot 8 weken zitten. Je mag dan ook absoluut geen alcohol drinken. De lever kan maar een ding tegelijk doen, of de alcohol óf de vetcellen afbreken.”

Druk heeft Maria het sowieso, al ziet ze in de zomer haar klantaantallen wel oplopen. Wat ook een voordeel van haar baan is, dat de airco nooit aan hoeft. “Ik heb lekker het raam open, en daarnaast gaat het apparaat om vet te bevriezen tot -11 graden. Dan blijft de ruimte ook wel lekker koel.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.