Meet and greet met Blaricumse wijkagenten: “Is de Albert Heijn gesloten?”

Door Pieter Witte (NH Gooi/GooiTV)

In hun uniform en met z’n vieren ziet het er wat indrukwekkend uit maar gelukkig staat er een vlag te wapperen en is er een ‘politiepraattafel’; in Blaricum kon je kennismaken met de wijkagenten Michel en Samil. Toch dachten mensen dat er wat aan de hand was.

In vol ornaat stonden wijkagenten uit Blaricum, Michel Hummeling en Samil Yalcin, geflankeerd door twee collega’s die toevallig kwamen kijken, op het parkeerterrein van de Albert Heijn in Blaricum voor een meet and greet. 

De aanwezigheid van vier agenten en een politiebusje deed de winkelende mensen afvragen of er iets aan de hand was. “Is de Albert Heijn gesloten?”, vraagt een mevrouw een beetje weifelend. De wijkagenten geven met een grote zwaai van de arm aan dat er niets aan de hand is en de winkel gewoon open is.

Meer zichtbaar

Michel Hummeling, ook werkzaam in Bussum, laat weten dat er weinig overlast is in het dorp. Met deze actie wilden zij als wijkagenten wel meer zichtbaar en vooral benaderbaar zijn.

Dat laatste lukt erg goed, ondanks hun indrukwekkende outfit. Beide agenten spreken iedereen vriendelijk aan en beantwoorden geduldig alle vragen die geïnteresseerden hebben.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.