Meer dan honderd Muiders nemen afscheid van plots overleden markante kroegbaas

Een flinke erehaag met meer dan honderd Muiders vanmorgen voor de anderhalve week geleden jong overleden kroegbaas Ruurd Kleuver. De markante Muider is lokaal bekend van het ‘wereldberoemde’ Café Ome Ko en eetcafé Graaf Floris V en overleed onverwacht na kort ziekbed. 

Ruurd was een bekend gezicht in Muiden. Jarenlang was hij eigenaar van café Ome Ko en later ook van eetcafé Graaf Floris V. Zijn overlijden komt dan ook hard aan bij veel vaste klanten en andere Muiders.

Het team van het café omschrijft Ruurd als ‘een kapitein aan vaste wal, een man die altijd klaar stond voor iedereen, een collega die alleen maar dacht in oplossingen en niks was hem te gek. Een ondernemer pur sang.’

Laatste eer

Vanochtend werd Ruurd vanaf ‘zijn’ Graaf Floris V voor een laatste keer weggereden. Een laatste keer ook over de bekende Groote Zeesluis, waar tientallen Muiders stonden voor een laatste eer aan hem. Er klonk een luid applaus. 

De sluiswachters van de Groote Zeesluis hadden als eerbetoon aan hun overleden overbuurman de vlag halfstok hangen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.