Mark Verheijen nieuwe waarnemend burgemeester van Wijdemeren

Door NH Gooi

Mark Verheijen wordt de nieuwe waarnemend burgemeester van de gemeente Wijdemeren. De in 1976 geboren politicus vervangt daarmee afzwaaiend waarnemend burgemeester Charlie Aptroot.

Verheijen vervangt Aptroot per 1 april. Dat Aptroot op 31 maart zou stoppen, was al bekend toen hij werd beëdigd. Aptroot verving in september 2023 burgemeester Crys Larson, die op medisch advies haar functie heeft neergelegd. Larson is op dit moment nog niet voldoende hersteld om haar taken als burgemeester weer op te pakken. 

Politieke loopbaan

Verheijen heeft een lange loopbaan in de lokale, provinciale en landelijke politiek. Hij begon zijn politieke carrière in 1998 als gemeenteraadslid van de Limburgse gemeente Grubbenvorst. Daarna is hij gemeenteraadslid en uiteindelijk wethouder van de gemeente Venlo geworden. Dit werk combineerde hij met een functie als lid van de Provinciale Staten van Limburg. Later werd hij ook gedeputeerde van de provincie Limburg.

In 2012 verruilde hij Limburg voor Den Haag. Daar was hij tot 2015 Tweede Kamerlid voor de VVD. Maar in 2018 keerde hij terug naar Venlo om weer gemeenteraadslid te worden. 

Dit is niet de eerste keer dat Verheijen waarnemend burgemeester is. In 2023 was hij dit al in de gemeente Etten-Leur. 

Fusie

De gemeente kan momenteel niet zonder burgemeester, omdat Wijdemeren op het punt staat zichzelf op te heffen en op zoek is naar meest geschikte fusiepartner. Per 1 januari 2027 wil de gemeente zich aansluiten bij een van de buurgemeenten. 

Zodra het fusiebesluit is genomen, speelt de waarnemend burgemeester van Wijdemeren een belangrijke rol in de vervolgstappen. Zo moet hij de verkennende en later verdiepende gesprekken gaan voeren met mogelijke fusiepartners.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.